Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах вшанували пам’ять ліквідаторів та захисників нашого міста

Дата: 14.12.2021 15:35
Кількість переглядів: 24

14 грудня Черкаси вшановують пам’ять тих, хто загинув у двох з найбільших трагедій в історії України: Другій світовій війні та Чорнобильській катастрофі.

14 грудня 1986 року завершили будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС і з того часу саме цього дня вшановують Героїв-ліквідаторів цієї жахливої аварії. Покладанням квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи у Соборному парку вшанували мужніх та самовідданих людей, завдяки самопожертві яких вдалося локалізувати аварію та врятувати людство від радіаційного забруднення.

Цього дня у нашому місті згадують також і тих, хто у грудні 1943 року ціною власного життя звільнив наше місто від нацистських окупантів: протягом 30-ти днів тривали кровопроливні бої на підходах до Черкас і ще 24-ри дні – на його вулицях. На знак глибокої вдячності ветеранам, партизанам, дітям війни та всім тим, хто героїчно боронив місто зі зброєю у руках або самовіддано працював у тилу покладання квітів відбулись на Пагорбі Славі.

Участь у пам’ятних заходах взяли представники міської та обласної влади, чорнобильці, ветерани, діти війни та небайдужі громадяни.

Пам’ять про їх подвиги завжди житиме у наших серцях!


« повернутися

Вхід для адміністратора