Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Для мистецьких шкіл Черкас затвердили щомісячну плату за навчання та список пільгових категорій

Дата: 05.09.2022 15:36
Кількість переглядів: 49

Сьогодні, на засіданні виконавчого комітету підтримали рішення про розмір плати за навчання на  2022-2023 навчальний  рік та встановлення додаткових пільг за навчання у мистецьких школах Черкас.

Отже, від повної оплати за навчання у мистецьких школах м. Черкаси звільнено такі категорії дітей:

  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • діти з числа осіб, визначених у ст.10, ст.101 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (діти із сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та із сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України);
  • діти із числа осіб, визначених п.19 ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (діти із сімей учасників АТО/ООС та осіб, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України).

Для звільнення від оплати за навчання батькам або іншим законним представникам необхідно надати в обов’язковому порядку такі документи:

1. для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси;
  • копія довідки про підтвердження статусу внутрішньо переміщеної особи/документа, який підтверджує статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

2. для дітей з числа осіб, визначених у ст.10, ст.101 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси;
  • копію документа, що підтверджує відповідний статус.

3. для дітей із числа осіб, визначених п.19 ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси;
  • копію довідки встановленого зразка про безпосередню участь в АТО/ООС та заходах з оборони України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації.

« повернутися

Вхід для адміністратора