Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

В Черкасах відзначили переможницю Всеукраїнського літературного конкурсу «Лоскотон»

Дата: 01.06.2021 15:43
Кількість переглядів: 12

Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, уже традиційно нагородили переможця Всеукраїнської літературного конкурсу творів для дітей «Лоскотон». Урочисте дійство відбулось у Дитячій обласній бібліотеці для дітей.

Уже четвертий рік поспіль проводиться названий літературний конкурс творів для дітей, заснований Департаментом освіти та гуманітарної політики спільно з Черкаською обласної організацією національної спілки письменників України. Основною метою його є популяризація нових, якісних творів для дітей рідною мовою. Приємно відзначити, що конкурс «Лоскотон» набуває все більшої популярності і його географія розширюється.

Цього року номінантами на премію стали:  Наталія Бонь (м. Золотоноша), книга «Карамелька»; Галина Запорожченко (м. Миколаїв), «Равликове свято»; Олег Майборода (м. Камянське), книга «17 історій для малят. Чому в зайця довгі вуха»; Ольга Месевря (м. Черкаси) з книгою «Півник у вікні»; Лариса Мовчун (м. Київ) – «Бабай –  Ага і коза невидимка»; Ольга Науменко (м. Очаків) – «Мами, тата і малята»; Ірина Рачковська (м. Рівне) – «Смачна міжпланетна мандрівка».

Конкурсній комісії було не легко визначити переможця, адже кожна книга захоплива, майстерно написана і вражала художнім оформленням.

«Ідея відзначати книги для дітей у останні роки набрала неабиякої популярності і цьогоріч справді для членів конкурсної комісії було не просто вибрати переможця. Ми навіть не обрали його з першої спроби. Всі книги, які були номіновані, вражали цікавим багатогранним змістом», - відзначив голова Черкаської обласної організації національної спілки письменників України Володимир Поліщук.

Цього року переможницею конкурсу стала членкиня Національної спілки письменників України, переможниця першого Міжнародного конкурсу «Молода КороНація слова», письменниця із Золотоноші Наталія Бонь.

Від імені міського голови Анатолія Бондаренка та всього виконавчого комітету Черкаської міської ради пані Наталію привітала, нагородила дипломом та сертифікатом на 7 тис. грн., заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

«Недарма ми підводимо підсумки конкурсу саме сьогодні, тому що ваша творчість, як і ваше життя, про дітей і для дітей. З огляду на вашу біографію, зокрема і творчу, я  впевнена, що ви не просто письменниця, а супер-жінка. Стільки робіт для дітей, стільки перемог і визнання не тільки та місцевому, чи державному рівні, а навіть на міжнародному, - однозначно це наслідок вашої величезної, колосальної роботи, в яку ви роками вкладали серце і душу. Ваша книга «Карамелька», це надзвичайне оповідання, яке націлене на те, щоб з малку прищепити дітям любов до тварин, відповідальність за них. Тож ця перемога, абсолютно заслужена», - привітала конкурсантку Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора