Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбувся фінальний шаховий турнір «Кубок міського голови»

Дата: 09.05.2023 15:46
Кількість переглядів: 22

Міські змагання з шахів у місті Черкаси проводяться вперше за підтримки міського голови Анатолія Бондаренко. І реалізуються в рамках програми розвитку закладів позашкільної освіти м. Черкаси на 2022-2026 роки.

Вісім років поспіль шаховий клуб «Дебют» позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» гостинно відкриває двері для дітей міста та є центром навчання гри в шахи. Тому, символічно, що саме тут відбувся сьогоднішній турнір.

Відкрити змагання та побажати усім учасникам успіхів завітала заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниця управління освіти Надія Євчак.

Загалом 70 шахістів віком від 7 до 18 років взяли участь у змаганнях, щоб продемонструвати свою майстерність в шахових поєдинках. Проте, до фіналу дійшли 30 учасників, які сьогодні боролися за Кубок міського голови.

Після численних партій та поєдинків визначені переможці турніру, яких привітав директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов та вручив їм заслужені нагороди.

Отже, переможцями фінального турніру у загальному заліку стають:

Перше місце – Єщенко Євген;

Друге місце – Карасевич Андрій;

Третє місце – Антіпенков Борис;

Четверте місце – Пустовіт Максим;

П’яте місце – Бабенко Гордій.

Перше місце в категорії юнаки до 12 років – Гвоздик Дмитро;

Перше місце в категорії юнаки до 10 років – Євсєєв Ярослав;

Перше місце в категорії серед дівчат – Юр’єва Вероніка;

А Кубок міського голови отримує – Єщенко Євген.

«Вітаю всіх учасників із сьогоднішнім турніром. Я впевнений, що ті, хто не став переможцями сьогодні, обов’язково ними стануть у майбутньому. Дуже приємно, що діти прагнуть займатися шахами, оскільки шахи – це шлях до розвитку логіки та шлях до розвитку інтелекту. А подібні турніри – це можливість продемонструвати свої навички та позмагатися на високому рівні», - відзначив Богдан Бєлов.

Дякуємо усім гравцям за вашу активність та участь!


« повернутися

Вхід для адміністратора