Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкащани вшанувала відомого режисера та продюсера

Дата: 03.02.2021 15:49
Кількість переглядів: 17

Сьогодні в Черкасах вшанували відомого українського режисера та продюсера Сергія Проскурню, що передчасно пішов із життя 1 лютого.

До акції, яка відбулась на Театральній площі міста, долучились і заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин.

«Сергій Владиславович подарував Черкасам не один творчій проект. Він завжди відрізнявся своїми поглядами та підходами, це була надзвичайно талановита та творча людина. Беззаперечно це був геній нашого часу. Я мав за честь комунікувати з паном Сергієм під час спільних проєктів між ним та Черкаською міською радою. Чого тільки вартувала його праця над осучасненням постаті Тараса Шевченка. На превеликий жаль, його життя обірвалось занадто рано. Вічна пам'ять йому та щирі співчуття рідним та близьким», - звернувся до присутніх Ігор Волошин.

Нагадаємо, що з 2009 по 2014 рік Сергій Проскурня був художнім керівником Черкаського драматичного театру. Тут реалізовував низку проектів, зокрема постановку комічної опери Йоганна Штрауса «Циганський барон», постановку драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас», втілив масштабний кінопроект «Наш Шевченко». Також він був співавтором низки значних мистецьких проектів по всій Україні, організовував та продюсував концерти, вистави, фестивалі, зокрема й першу «Червону руту».


« повернутися

Вхід для адміністратора