Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Для кухарів із черкаських садочків провели майстер-класи з приготування страв з нового меню

Дата: 15.09.2021 15:52
Кількість переглядів: 20

Незабаром у садочках Черкас буде впроваджено нове меню над яким тривалий час працювала робоча група із фахівці Держпродспоживслужби, Асоціації кулінарів України, технологів, тощо.

Для того аби розібрати із кухарями дошкільних навчальних закладів міста основні складові нового меню та відпрацювати технологічні прийоми приготування нових страв для дітей, Департаментом був організований одноденний семінар-практикум, із інтерактивом з залученням провідних фахівців кулінарної галузі та смарт-технологій. В кінці якого кухарі отримали відповідні сертифікати.

 «Переконана, що при комплексному підході і наполегливості нам вдасться принципово змінити харчування черкаських дошкільнят. Ми хочемо, щоб дітки зранку з великою радістю збирались до садочків, бо там доброзичливі вихователі розкажуть їм щось нове, вони весело проведуть час із друзями і смачно та корисно поїдять. А це – і є головна мета всієї реформи», - підкреслила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Також  Анастасія Сергіївна підкреслила, що приготувати нові страви на старому обладнанні – не можливо, а навіть якщо і можливо, то для такої великої кількості дітей – цей процес буде дуже довготривалим. Саме тому, міська влада робить акцент не тільки на оновленні меню для дошкільних навчальних закладів, а і на модернізації матеріально-технічної бази харчоблоків.

Нагадаємо, що відповідно до нового Прядку харчування технології приготування та рецептури страв були змінені саме для того, щоб зробити акцент на приведенні до відповідності калорійності до фізіологічних потреб малечі, зменшенні кількості солі, цукру та наявності відповідних наборів макро- і мікроелементів та вітамінів, яких потребує дитина кожного сезону. Як раніше і зазначалось, нове меню буде чотиритижневим та жодна із страв протягом місяця не буде повторюватись.


« повернутися

Вхід для адміністратора