Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У кінотеатрі «Україна» відбулася прем’єра фільму «Довбуш»

Дата: 28.08.2023 18:58
Кількість переглядів: 43

До Дня Незалежності України в усіх кінотеатрах країни вийшов український історично-пригодницький фільм «Довбуш».

Сьогодні перед початком показу у КП "Кінотеатр "Україна" відбулася пресконференція з режисером, продюсером та акторами фільму.

Відвідувачі мали змогу поспілкуватися із творчою групою, а саме до Черкас завітали продюсер Максим Асадчий, режисер Олесь Санін та актор Олексій Гнатковський. Команда розповіла про головну ідею фільму, процес створення, труднощі, які виникали тощо.

На прем’єру кінострічки завітала й заступниця міського голови Марина Гаркава, а також заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики-начальниця управління освіти Надія Євчак.

«Хочу висловити щиру подяку усій команді, яка працювала над створенням цієї кінострічки. Це справді величезна праця, що заслуговує на повагу. Сьогодні надзвичайно важливо підтримувати та розвивати українську кінематографію», - відзначила Марина Гаркава.

Довідково

«Довбуш» – український історичний фільм режисера Олеся Саніна, в основі сюжету якого – життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Стрічка є одним із найдорожчих українських фільмів – бюджет 120 млн грн (державна частка — 65 млн грн).

Події фільму відбуваються в Карпатах на початку 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.


« повернутися

Вхід для адміністратора