Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Завершився розгляд проєктів на виділення грантів у галузі культури

Дата: 14.03.2023 16:07
Кількість переглядів: 15

Цьогоріч було відновлене надання грантів у галузі культури м. Черкаси. Тож, відповідно до міського бюджету, на фінансування грантів передбачено 365 328 грн. 80% від загальної суми виділено на проєкти, що реалізовуватимуться на умовах співфінансування - це 292 262, 40 грн. Інші 20% підуть на фінансування кількох проєктів недоповнювального характеру - це 73 065, 60 грн.

Загалом претенденти подали 17 проєктів – це чимало актуальних напрямів, які зацікавлять наших громадян: візуальне мистецтво, література, музика, кінематографія, фотографія, хореографія, театральне мистецтво та культурно-мистецькі проєкти.

Отже, цьогоріч на умовах співфінансування з грантового фонду було обрано 10 проєктів: мурал «Моя Україна» на фасаді садочка №60, видання нотного збірника Ю. Павленка «Твори в перекладі для сопілки» випуск IV, цикл вуличних заходів для сімейного дозвілля з тваринами «Щедрий кіт», відеокліп «Ранок» на авторську пісню гурту «Крутий заміс», панно інтер’єру «Плин часу» у фойє міського Будинку культури ім. Івана Кулика, «Мистецтво на уламках війни» (виставка атрибутів війни перетворених в мистецтво), родинний міні-фестиваль «Симфонія родини», видання нотного збірника «Від класики до сучасності. Випуск 1» автор Сергій Рябоконь, створення унікальної колекції дитячих концертних образів «Одяг, вишитий музичними нитками», цикл зустрічей заслуженої художниці України Надії Нікіфорової «Відчуття Батьківщини».

Повністю за бюджетні кошти буде реалізовано чотири проєкти: створення скульптур «Музичні інструменти», виставка «Митець у творчому просторі» (створення мистецьких робіт - художніх фотопортретів під назвою «Портрети сучасних митців Черкас»), благодійний перформанс «На тон ближче до Перемоги», видання книги «Не має іншої землі» та презентація книги.

«Незважаючи на важкий час, черкасці багато попрацювали, щоб сьогодні нам продемонструвати свої ініціативи, що сприятимуть культурному та мистецькому розвитку нашого міста. Дякуємо усім претендентам за активну участь та вашу творчість. А ті, хто не переміг сьогодні, чекаємо у наступному році з удосконаленими та ще більш креативними роботами», - відзначила голова Експертної ради, заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Нагадаємо, що Програма виділення грантів у галузі культури у м. Черкаси успішно діє з 2012 року. Черкаси одне з перших міст в Україні яке її впровадило.


« повернутися

Вхід для адміністратора