Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Безпечна школа», як ще один крок до Безпечного міста

Дата: 22.04.2021 16:11
Кількість переглядів: 11

Сьогодні у дев’ятій гімназії Черкас відбувся бенчмаркінг на тему «Нові можливості нової школи». Керівникам освітніх закладів, які беруть участь в обласній програмі «Інноваційні школи Черкащини», на прикладі нашої гімназії продемонстрували інноваційні технології, системи та програми, які активно впроваджуються в освітній процес останні роки.

Вже в цьому році гімназія впровадила новий проект – це термінал контролю доступу для учнів та співробітників. Цей комплекс дає можливість здійснювати контроль за тим, хто входить та виходить із приміщення гімназії, о котрій годині, котролювати наявність масок у відвідувачів, робити температурний скринінг, що є надзвичайно актуальним особливо у період пандемії. Ця система також має можливість працювати зі зручними електронними журналами, до яких мають доступ як батьки, так і вчителі. Звісно, в ньому усі персональні дані надійно захищені.

Також, відзначимо, що ця система є своєрідним кроком до впровадження у Черкасах комплексної системи Безпечне місто. Наразі у двох школах міста уже діють подібні інновації. На цьому міська влада не збирається зупинятись та планує впроваджувати якомога більше подібних технологій забезпечення безпеки у міських школах.

«Ця система - це ще один крок до забезпечення безпеки навчального процесу. Це дасть можливість батькам контролювати, де знаходяться їхні діти, як вони навчаються, тощо. В свою чергу, впровадження електронних журналів, щоденників дає можливість зробити освітній процес ще ефективнішим. Все це дасть можливість разом впливати на навчання та формувати освітній простір міста загалом», - зазначила заступниця міського голови Марина Гаркава.

Як підкреслила директорка гімназії Ірина Топчій, оскільки у закладі навчається велика кількість дітей, тому вони збираються придбати ще одну систему, для кращої ефективності та пропускної спроможності.

Учасники заходу також ознайомилися з освітнім середовищем гімназії, відвідали інноваційну STEM-лабораторію, кабінети географії, фізики, математики, познайомилися з кадетами й паняночками, оглянули можливості робототехніки тощо. Директорка гімназії презентувала гостям, як їхні учителі та учні навчаються з використанням дистанційних форм. Вона розповіла про використання платформи G Suit For Education, її можливості та переваги, а також разом з присутніми дистанційно завітала на уроки, які в цей час проходили онлайн.


« повернутися

Вхід для адміністратора