Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаський 7-класник - Чемпіон України з годзю-рю карате та хортингу, бронзовий призер Чемпіонату світу

Дата: 21.09.2021 16:17
Кількість переглядів: 13

 Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 20 пишається своїм учнем   7А  класу - Ляховцем Даніілом, який є Чемпіоном України з годзю-рю карате   та хортингу, бронзовим призером Чемпіонату світу.

 Данііл почав займатися спортом (змішаними єдиноборствами) з 6-ти років. За   цей час став багаторазовим чемпіоном міста та області з годзю-рю карате та   хортингу. Восени 2018 року виборов бронзу на Кубку України з годзю-рю   карате (м. Рівне). Навесні 2019 року став бронзовим призером Чемпіонату   світу з годзю-рю карате (м. Одеса). А восени того ж року став Чемпіоном   України з годзю-рю карате у своїй віковій категорії (м. Вінниця). З 2020 року   починає займатися хортингом у складі СК «Мольфар» під керівництвом   Синьогуба Віктора Олександровича. Влітку 2021 року на Чемпіонаті України з хортингу (смт Кирилівка) виборює золото, срібло та бронзу у різних категоріях. Ляховець Данііл має зелений пояс та 3 юнацький розряд з годзю-рю карате, 4 ранк з хортингу.

Хортинг – сучасне українське бойове мистецтво, створене в Україні. Засновники цього єдиноборства пояснюють, що слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ. Засновником хортингу є Едуард Анатолійович Єрьоменко – майстер спорту міжнародного класу. Засновано хортинг було у 2009 році. Але не дивлячись, що це доволі молодий вид спорту Всеукраїнська федерація з хортингу охоплює усі області України, цим видом спорту займаються тисячі хлопчиків та дівчаток, починаючи з раннього дитинства. А членами Міжнародної федерації з хортингу є 28 країн світу.

Пишаємось та бажаємо здобути ще багато перемог!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора