Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У черкаській гімназії готові до очного навчання - в закладі облаштували укриття для дітей

Дата: 31.08.2023 16:19
Кількість переглядів: 16

Сьогодні міський голова Анатолій Бондаренко разом із профільною заступницею Анастасією Чубіною, директором департаменту освіти та гуманітарної політики Богданом Бєловим та його заступницею-начальницею управління освіти Надією Євчак оглянули сховище одного із навчальних закладів, що повністю відремонтоване та готове до використання.

Директорка гімназії повідомила, що тут були проведені заміни вентиляційної системи, змонтоване освітлення, а також облаштовані вбиральні та встановлені меблі. Також працює система очищення питної води. Укриття розроблене з урахуванням можливостей використання його без електроенергії.

Окремо створені спеціальні умови для людей з інвалідністю. Важливим аспектом є реорганізація 50-метрового тиру, який тепер має подвійне призначення: стрілецька зала та укриття для учнів. Варто відзначити, що ця споруда може використовуватися, як антирадіаційне укриття.

«У цій школі навчається 1750 учнів. Площа укриття дозволяє помістити усіх учасників освітнього процесу, які, як і до повномасштабного вторгнення, навчатимуться у дві зміни. Також ще 7 шкіл міста виходять на повністю очну форму навчання – площа укриття дозволяє це зробити. Решта закладів – у змішаному форматі», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Також посадовці разом із представниками ЗМІ обговорили актуальні аспекти підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року. Особлива увага була приділена безпеці учасників освітнього процесу під час навчання.

«Зараз тривають ремонти в 19 загальноосвітніх навчальних закладах. На це із бюджету міста спрямували понад 61 млн грн. Щодо дошкільних навчальних закладів – на них виділено понад 18 млн грн. Економити на створенні безпечного простору для наших учнів ми не будемо. Ставимо за мету завершити всі роботи з упорядкування сховищ максимум за місяць. Щоб якомога більше дітей навчалися за партами, школи додатково використовуватимуть ще 24 укриття інших установ і організацій, які знаходяться поруч. Робимо усе можливе для безпеки школярів та дітей у садочках під час повітряних тривог», - повідомив Анатолій Бондаренко.


« повернутися

Вхід для адміністратора