Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Спеціальна комісія перевірила стан укриття черкаського закладу освіти

Дата: 30.06.2022 16:20
Кількість переглядів: 17

У Черкасах продовжують перевіряти готовність закладів освіти до початку нового навчального року, головним пунктом є аудит укриттів. Для цього створена спеціальна комісія, до складу якої увійшли фахівці: департаменту освіти, підрозділів цивільного захисту, ДСНС, Держпродспоживслужби, містобудування та архітектури, охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування та ін. Головне завдання такої комісії - обстеження наявних будівель (споруд, приміщень) закладів освіти з метою встановлення можливості їх використання для укриття як споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів, сховищ. За результатами кожного обстеження комісією складається відповідний акт, який стане підставою для прийняття остаточного рішення щодо режиму роботу навчального закладу.

Сьогоднішню роботу комісії та стан укриття і підготовки навчального закладу перевіряли голова Черкаської ОВА Ігор Табурець, міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Анастасія Чубіна.

Анатолій Бондаренко зазначив, що зазначене укриття – найкраще серед шкіл міста. «Але у безпеці мають бути всі школярі, тому чекатимемо висновків комісії по всім школам та будемо максимально вживати всіх заходів, аби школи розпочали навчання в офлайн режимі», - наголосив міський голова.

«Міська влада вже забезпечила безпечну роботу дитячих садочків, які на сьогодні задовільнять всі потреби. Тому, як зазначив Анатолій Васильович, наразі головним залишається питання підготовки шкіл. Я поспілкувалась з усіма членами комісії і вже встановлено графік проведення таких обстежень: до 8 липня нею буде перевірено всі черкаські школи. Далі ми проаналізуємо ці акти та затвердимо перелік таких укриттів. Комісія працюватиме у посиленому режимі, адже їх висновки матимуть вирішальне значення. З міркувань безпеки, детальну інформацію по кожній зі шкіл ми не будемо розголошувати, проте директора навчальних закладів обов’язково проінформують батьків про укриття, їх стан та режим навчання», - зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

За її словами, важливими етапом стане навчання порядку дій дітей та персоналу школи під час повітряної тривоги. «Діти будуть знати маршрут, яким кожен клас має рухатись до аварійного виходу, місце їх розміщення у сховищі, взяти необхідні особисті речі. Такі навчання відбуватимуться постійно, аби кожен учень знав порядок дій, а батьки були спокійні за безпеку своїх дітей», - наголосила посадовиця.

Слід зазначити, що серед завдань комісії є, зокрема, обстеження евакуаційних шляхів, безпечних прилеглих територій, встановлення покажчиків руху та табличок біля входу до захисних та інших споруд, плану евакуації, перевірка готовності локальних систем оповіщення, забезпечення питною водою, вентиляцією, аптечками тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора