Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Перша сходинка в реформуванні освітньої галузі міста – це створення міської програми розвитку дошкільної освіти Черкас на 2022-2026 роки

Дата: 04.11.2021 16:25
Кількість переглядів: 21

Нещодавно виконавчий комітет міської ради підтримав проект міської програма розвитку дошкільної освіти міста Черкаси на 2022-2026 роки, яка розроблена на виконання законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», інших чинних нормативно-правових актів та спрямована на реалізацію державної політики щодо створення умов для забезпечення населення міста Черкаси доступною та якісною дошкільною освітою. Наразі Програма проходить погодження депутатських комісій та буде винесена на найближче сесійне засідання.

На сьогодні у місті функціонують 58 закладів дошкільної освіти, в яких навчається загалом майже 10 тисяч маленьких черкасців.

Саме тому першою сходинкою комплексного реформування освітньої галузі міста є створення та прийняття міської програми розвитку дошкільної освіти міста Черкаси на 2022-2026 роки.

Ця програма дасть можливість розширити мережу дошкільних навчальних закладів різних типів і форм власності, оптимізувати мережу закладів відповідно до освітніх потреб населення та демографічного прогнозування, оновити матеріально-технічну та навчально-методичну бази закладів, створювати ресурсні кімнати в садочках міста, запровадити підтримку кухарів та помічників вихователів у вигляді одноразової матеріальної допомоги в розмірі до 50% посадового окладу, забезпечити медичні кабінети обладнанням, встановлювати системи протипожежного захисту, розширити форми роботи з батьками, забезпечити проведення соціально-педагогічного патронату сім’ї, та багато чого іншого.

Все це та багато чого іншого дасть можливість організувати освітній процес у дитячих садочках відповідно до сучасних вимог. Адже в першу чергу дошкільна освіта має бути спрямована на повноцінний і всебічний розвиток дитини.

«В першу чергу ми маємо допомогти нашим дитячим садкам розвиватись швидше і якісніше, щоб маленькі черкасці зростали, огорнуті турботою та увагою, отримуючи повноцінне уявлення про світ та навчаючись за найпередовішими методиками. Тому ця Програма є, як ніколи, актуальною», - відзначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора