Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Першого вересня Президент України Володимир Зеленський провів перший урок у форматі відеоконференції для одинадцятикласників однієї із шкіл м. Черкаси

Дата: 04.09.2023 10:27
Кількість переглядів: 33

Крім того, до цього заходу приєдналися педагоги та школярі із майже сорока навчальних закладів 23 областей України, а також з-за кордону.

Також у зустрічі взяли участь міський голова Анатолій Бондаренког, заступник голови Черкаської ОВА Олександр Шамрай, заступниця міського голови Анастасія Чубіна, начальник управління освіти Черкаської ОВА Валерій Данилевський, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов та заступниця начальника управління освіти Черкаської ОВА Оксана Сімушіна.

Володимир Зеленський привітав усіх із новим навчальним роком та вперше презентував проєкт освітнього застосунку «Мрія». Завдяки цій програмі учні матимуть доступ до навчальних матеріалів за інтересами, а батьки

слідкуватимуть за безпекою дітей, коли ті не поряд.

У додатку кожна дитина буде мати своє освітнє портфоліо, в якому зберігатиметься інформація про їхні досягнення та майбутні плани. «Мрія» представлятиме зручний інтерфейс для стеження за розкладом занять і позашкільних активностей.

Застосунок також надасть дітям унікальний ID - цифровий документ, який забезпечить їхню безпеку та розширить можливості у дорослих, подібно до «Дії».

Для батьків «Мрія» стане корисним інструментом для визначення чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей у укриття.

Також батьки зможуть бачити, у чому їхня дитина більш талановита, зрозуміти, у чому дитина потребує допомоги, а що їй вдається блискуче. Крім того, «Мрія» міститиме контент і для батьків, що сприятиме їхньому саморозвитку.

До кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» у тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілота», проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.


« повернутися

Вхід для адміністратора