Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Дитячому парку бібліотеки Черкаської міської ЦБС організували свято до Дня родини

Дата: 07.07.2023 16:32
Кількість переглядів: 19

На родинне свято «Читаюча родина єднає Україну» завітали заступниця міського голови Anastasiia Chubina, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov, фахівці управління культури та містяни, щоб відзначити цю подію і привернути увагу до користі, яку приносить читання у сучасному суспільстві.

Звичайно, тут було багато книг, а також захопливі літературні вікторини та майстер-класи, де учасники мали можливість розвинути свої творчі навички та ігрові здібності. Діти та дорослі займалися малюванням, складанням віршів та іншими креативними заняттями.

Крім того, гості зустрілися з відомою черкаською письменницею Анною Григорович. Вони поспілкувалися з авторкою, поставили їй запитання, а всі охочі отримали автограф на своїх улюблених книжках. Ця зустріч відбулася в атмосфері теплоти та взаємного захоплення.

Також для маленьких відвідувачів свята була організована вистава «Троє поросят на новий лад», яку представили актори Черкаського академічного театру ляльок.

Родзинкою заходу «Читаюча родина єднає Україну» стало відзначення 14 найактивніших читаючих родин нашого міста, яких нагородила подарунками Анастасія Чубіна.

«Це свято стало не лише свідченням, але й яскравим прикладом того, як читання може об'єднувати родини та сприяти розвитку інтелектуальних та творчих здібностей. Такі заходи є джерелом формування культури читання в сім'ї та суспільстві загалом, вони нагадують нам, що книги є скарбницею мудрості, а кожна книжка, яку ми беремо у руки, відкриває перед нами новий світ знань і можливостей», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Довідково.

Український День родини, започаткований у 2012 році, є відносно молодим святом, що святкується згідно з Указом Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», підписаним 30 грудня 2011 року. Це свято відзначається щорічно 8 липня.


« повернутися

Вхід для адміністратора