Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Нова перемога з DECIDE – нові локації літніх таборів

Дата: 10.07.2023 16:33
Кількість переглядів: 31

Черкаська громада вже вдруге стала переможцем у конкурсному відборі територіальних громад для створення літніх клубів у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs 2023 «Ми вдома - в Україні». У цьому році було подано 430 заявок від громад з усіх куточків України, але обрано лише 50 з них, включно з нашою.

Команда експертів проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який об'єднує швейцарських та українських експертів, розробила Порадник для організаторів літніх клубів. Цей посібник допоможе зробити літні канікули незабутніми для всіх дітей нашої громади.

Одним з основних аспектів ініціативи DECIDE Summer Clubs 2023 «Ми вдома - в Україні» буде освіта для демократичного громадянства та прав людини, медіаграмотності, забезпечення безпеки та психологічної підтримки через активності з арттерапії, ігри, квести з історії громади, спортивні ігри та вправи, а також квести, пов'язані зі здоровим харчуванням та здоровим способом життя.

Також ініціативою передбачено 5-денне онлайн-навчання педагогічних працівників, які будуть залучені до роботи у літніх клубах.

Крім навчальної підтримки, команда проєкту DECIDE вже готує набори обладнання, які включатимуть канцелярські приладдя, предмети для творчості, спортивний інвентар, книжки, настільні ігри, пазли, принтер, а також меблі для облаштування простору на відкритому повітрі, такі як шатер, каремати, пуфи та крісла.

В цьому році проєкт отримав підтримку Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, що у 2022 році літній табір DECIDE Summer Clubs – «Ми вдома – в Україні» відбувся на базі двох черкаських шкіл. Близько 600 дітей, включно дітьми з ВПО, провели цікаві та пізнавальні літні канікули, а освітяни пройшли серію спеціальних тренінгів з громадянської освіти, соціально-психологічної підтримки дітей, організації тематичних квестів та навчання дітей правильній поведінці в екстремальних ситуаціях, таких як повітряні тривоги чи воєнний стан.


« повернутися

Вхід для адміністратора