Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах вшанували пам'ять українських добровольців

Дата: 14.03.2023 16:34
Кількість переглядів: 14

Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.

14 березня відзначається День українського добровольця. Cаме у цей день 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій з 2014 року , серед яких Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт.

Після повномасштабного вторгнення чимало українців добровільно пішли у військкомати, щоб зі зброєю у руках захищати рідну країну.

Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України, хто став до лав територіальної оборони, ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.

Тож сьогодні представники міської та обласної влади, військовослужбовці, родини загиблих та громадськість поклали квіти до Меморіального комплексу пам’яті учасників антитерористичної операції та вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв, які віддали своє життя за рідну землю, збереження суверенітету та незалежність України.

Також міський голова Анатолій Бондаренко нагородив нагрудними знаками «За мужність і героїзм» добровольців, волонтерів, громадських діячів, учасників бойових дій за мужність, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, високий рівень професіоналізму, зразкове виконання службових обов’язків, а також із нагоди Дня українського добровольця та відзначив медалями «За сумлінну працю» співробітників Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Вічна пам’ять полеглим і слава тим, хто продовжує боротьбу!


« повернутися

Вхід для адміністратора