Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах обрали 5 учнів, які поїдуть до Вальмієри на стажування

Дата: 14.03.2023 16:39
Кількість переглядів: 24

Сьогодні завершилося стажування активної учнівської молоді в органах місцевого самоврядування, яке було відновлено в цьому році відповідно до Міської програми розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 рр.

Така ініціатива спрямована на всебічний розвиток та підтримку активної молоді. Це була чудова нагода для дітей спробувати себе в ролі посадовців, отримати неоціненний досвід та запропонувати власні свіжі ідеї для розвитку міста.

Так, дві зміни школярів, а це 132 учні, мали можливість ознайомитися з роботою органів місцевого самоврядування Черкас, вникнути у тонкощі управлінської діяльності, та майже на два місяці стати частинкою влади міста і відчути відповідальність за його життєдіяльність.

У період із січня до березня стажери переймали досвід у різних підрозділах Черкаської міської ради, а саме в департаменті освіти та гуманітарної політики, департаменті економіки та розвитку, департаменті архітектури та містобудування, департаменті соціальної політики, департаменті охорони здоров’я та медичних послуг, на комунальних підприємствах «МСК «Дніпро», «Черкаський міський зоологічний парк «Рошен», «СК «Будівельник» та «Кінотеатр «Україна».

На урочисте зібрання з нагоди завершення стажування сьогодні завітали міський голова Анатолій Бондаренко разом із профільною заступницею Анастасією Чубіною, керівниками департаментів, структурних підрозділів та комунальних підприємств, щоб особисто відзначити та привітати учнів, які успішно пройшли практику в органах місцевого самоврядування.

За своє стажування всі діти отримали відповідні сертифікати, а от до півфіналу за результатами роботи та творчих завдань вийшли 10 школярів, які нагороджені відзнаками та цінними подарунками від міської влади:

Віталій Онищенко;

Тарас Барабаш;

Марія Бєляєва;

Єлизавета Цурик;

Оксана Акулова;

Ельвіна Деркач;

Олександр Лементовський;

Дар’я Сорокіна;

Вікторія Шевченко;

Поліна Зав’ялова;

Також було обрано та представлено 5 переможців, що простажуються безпосередньо з міським головою Анатолієм Бондаренком та поїдуть на тижневе навчання до міста-побратима Вальмієри:

Анна Смоляр;

Олексій Дуда;

Анастасія Макаренко;

Іванна Боброва;

Вероніка Кириченко.

 Подяки від міського голови отримали керівники департаментів, структурних підрозділів та комунальних підприємств під керівництвом яких, стажування пройшло цікаво та пізнавально.

«Це прекрасно, що за підтримки Анатолія Бондаренка, ми знову відновили традицію стажування активної учнівської молоді, адже таким чином ми виховуємо відповідальність молоді за майбутнє міста і формуємо міцний наслідковий зв’язок між поколіннями Черкської влади. Приємно, що багато учнів, а це понад 130 амбітних та креативних школярів, проявили ініціативу та взяли участь в такій ініціативі. Сподіваюся, що ви навчалися не дарма й цей досвід стане корисним і для вас у найближчому майбутньому, і для нашої черкаської громади. Ви всі молодці, адже працюєте над власним вдосконаленням та розвитком. А переможцям хочу побажати вдалої співпраці з Анатолієм Васильовичем та цікавої поїздки до Вальмієри. Не зупиняйтеся на досягнутому, бо ваше майбутнє залежить від вас, і наше місто також на вас покладається», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора