Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Сьогодні на базі Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького відбувся воркшоп «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство. Діджиталізація. Майбутній капітал»

Дата: 27.06.2023 16:45
Кількість переглядів: 18

До заходу долучились народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов, заступниця міського голови Anastasiia Chubina, ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський, а також представники департаменту освіти та гуманітарної політики, Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького та керівники закладів дошкільної освіти міста Черкаси.

Модератором заходу була керівниця Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент Рейпольська Ольга. Вона виступила з ключовою доповіддю «Стратегія сучасного закладу дошкільної освіти: концептуальні засади та «дорожня карта впровадження».

Під час круглого столу учасники також представили декілька проєктів та досягнень, включаючи інноваційну безальтернативну онлайн платформу «Mr.Leader days» для щоденного планування активностей дітей віком від 2 до 6 років, успішну реалізацію системи Mr.Leader у «Центрі освіти та піклування про дітей дошкільного віку», відеопрезентації, що демонструють досвід впровадження інноваційної системи «Освіти та піклування» Mr.Leader, а також обговорення перспективних векторів розвитку дошкільної освіти, зокрема викликів, що виникають у зв'язку з вищою школою.

«Наше місто зосереджене на вдосконаленні освітнього середовища та забезпеченні якісної дошкільної освіти. Місцева влада та освітні установи виступають ініціаторами і партнерами в реалізації нових ідей та інноваційних підходів. Вони активно співпрацюють зі спеціалістами, педагогами та батьками, щоб впроваджувати сучасні методики, розвивати технології та забезпечувати доступ до актуальної інформації. Майбутнє освіти в Черкасах обіцяє бути захоплюючим та наповненим новими досягненнями», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора