Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Книги є не тільки джерелом знань і розваг, але й справжнім інструментом для розвитку особистості

Дата: 26.06.2023 16:45
Кількість переглядів: 20

В рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» бібліотеки-філії Черкаської міської централізованої бібліотечної системи не лише взяли участь, але й привернули увагу гостей заходу своїми креативними, тематичними книжковими виставками.

Зокрема, на локації Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки відвідувачі мали змогу спостерігати за незвичайними композиціями з книжок, які вражали своєю оригінальністю та глибиною змісту. Виставка відображала різноманітні теми, від класичної літератури до сучасних бестселерів, від національної спадщини до сучасного мистецтва.

Під гаслом «Гарна книга – наша зброя!», бібліотеки прагнули нагадати про важливість книг у нашому житті.

Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу» стала не лише знаком підтримки для дітей, але й можливістю привернути увагу суспільства до важливості читання та культури слова.

Нагадаємо, що акція «Українським дітям – українську книгу» стартувала у березні 2022 року. Її ініціатори – Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України за сприяння благодійного фонду «Здоров’я майбутнього».

Ця благодійна акція спрямована на допомогу та безкоштовну підтримку дітей і дорослих, які були змушені покинути свої домівки через російську агресію. Основною ідеєю є постачання їм підручників, навчальних посібників та художньої літератури. Черкащина, в рамках цієї ініціативи, отримає п'ять тисяч книг для поповнення фондів бібліотек.


« повернутися

Вхід для адміністратора