Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські школярі поділилися своїм баченням відновлення України з представниками посольств, українського бізнесу та недержавних організацій

Дата: 04.04.2023 16:54
Кількість переглядів: 43

27 березня у м. Київ відбулася подія «ЮНІСЕФ: Молодь для України. План відновлення».

Під час заходу урочисто нагородили 40 команд «випускників» програми UPSHIFT, серед яких і команда «POWER_CHE» Черкаської загальноосвітньої школи № 7, у складі якої Щербатюк Назар, Горбенко Артур, Іванова Марина, Заєць Дар’я та їхня вчителька-наставниця Щербатюк Леся. Влітку 2022 року вони вдруге долучилися до програми, щоб створити проєкти, спрямовані на подолання наслідків війни у своїх громадах.

Ще восени 2021 року учні відвідали навчальні тренінги у Харкові, а у 2022 році започаткували свій проєкт. Активна молодь отримала фінансування на створення Молодіжного хабу «POWER_CHE» - простору для спілкування, навчання, проведення спільного дозвілля, проведення майстер-класів на підтримку ВПО та категорійних дітей.

На сьогодні у хабі проведено понад 20 заходів різного напрямку: кулінарні майстер-класи, тренінги з профорієнтації для підлітків, літературні читання за участю відомих акторів нашого міста, заняття з медіаграмотності, географічні квести, майстер-класи з розпису екоторбинок, виготовлення патріотичних браслетів та сувенірів «Янголятко Перемоги». Янголятка, створені учасниками майстер-класів, тепер є у Олени Зеленської, Мурата Шахіна та Орландо Блума.

Свою нагороду за успішну реалізацію проєкту учасники команди «POWER_CHE» отримали із рук Рікардо Лопес-Аранда Хагу, Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанія в Україні.

Окрім урочистого нагородження учні взяли участь у дискусії формату «світового кафе». Молодь поділилася своїм баченням щодо відновлення України та яким чином представники приватного сектору, державних органів влади та міжнародні організації можуть їм у цьому допомагати.

Вітаємо та пишаємось нашими учнями!


« повернутися

Вхід для адміністратора