Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаси та Кропивницький об’єдналися заради спільної мети

Дата: 02.06.2023 16:55
Кількість переглядів: 21

Меморандум про співпрацю між Черкаською міською радою та Кропивницькою міською радою сьогодні підписали Черкаській міський голова Анатолій Бондаренко та заступник міського голови Кропивницької міської ради Сергій Колодяжний. Також у підписанні взяли участь заступниця міського голови Anastasiia Chubina, директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Bohdan Belov та начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Головною метою цього Меморандуму є сприяння співпраці між різними освітніми установами, організаціями та фахівцями для покращення освітнього процесу у дітей з особливими освітніми потребами.

Шляхом спільних зусиль та обміну досвідом педагогів, планують розробити та впровадити інноваційні підходи та методики, які сприятимуть досягненню рівного доступу до якісної освіти для усіх дітей. А також об'єднати зусилля для покращення рівня підтримки дітей з особливими освітніми потребами та впровадити послуги раннього втручання в інклюзивно-ресурсних центрах.

«Освітній процес має бути безперешкодним та доступним для всіх дітей, без виключення. Інклюзивна освіта спрямована на забезпечення повноцінної участі та розвитку кожної дитини, незалежно від її особливостей чи потреб. Обмін досвідом та спільна праця між педагогами, спеціалістами і фахівцями в галузі освіти сприятимуть покращенню рівня підтримки дітей із особливими освітніми потребами та забезпеченню їм рівного доступу до якісної освіти», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Зокрема у м.Черкаси започатковано Клуб професійного та інноваційного розвитку корекційних педагогів, який саме і дасть можливість педагогам проходити відповідне навчання для удосконалення професійних навичок корекційними педагогами.

Цільовою аудиторією клубу є педагоги, які здійснюють супровід дітей з особливими освітніми потребами в містах, зокрема логопеди, практичні психологи та корекційні педагоги. Вони відіграють важливу роль у наданні якісної підтримки дітям з особливими потребами під час навчання.

Тож, протягом двох днів, в рамках угоди всі учасники отримають можливість пройти необхідне навчання та ознайомитись з інноваційними практиками, відвідають місто Канів та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Черкаської міської ради, де відбудеться відкритий діалог на професійні теми. А також логопед, спеціальний психолог, арт-терапевт, фахівець в галузі інклюзивної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, директор Міжнародного інституту інклюзії та доцент кафедри професійної освіти та інноваційних технологій ПНУ ім. В. Стефаника, Зоряна Ленів, проведе фахові лекції для педагогів з актуальних питань.


« повернутися

Вхід для адміністратора