Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Перша в місті STEAM-лабораторію з’явилась на базі гімназії №9 

Дата: 27.01.2022 16:56
Кількість переглядів: 13

STEM-освіта – це сучасний напрямок освіти, який охоплює природничі науки, технології, технічну творчість та математику. Завдяки STEM-освіті діти розвивають логічне мислення, технічну грамотність, вчаться вирішувати поставлені задачі, стають новаторами, винахідниками. Сучасне суспільство вимагає, щоб підростаюче покоління креативно мислило, могло створювати інновації.

Сьогодні керівництву міста та області продемонстрували першу в місті нову освітлю STEAM-лабораторію, яку створили в Черкаській гімназії №9 імені О.М. Луценка. Тут гімназисти зможуть навчатись та реалізовувати свої проєкти з робототехніки різних рівнів на основі наборів LEGO, Arduino, Roborobo, Rev Robotics, з ракетомоделювання, 3Д-моделювання, прототипіювання власних проєктів на різних платформах, попрактикуватись на лазерному верстаті з цифровим керуванням, 3Д-сканері, попрацювати з 3Д-окулярами тощо.

На відкриття завітали міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова, заступниця міського голови Анастасія Чубіна, заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Надія Євчак, начальник управління освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, та голова Ради гімназії Валентин Лазуренко.

Обладнання для STEM-лабораторії придбано за рахунок коштів державної субвенції на розвиток шкіл природничо-математичного циклу та витрачені кошти у сумі близько 1583,61 тис.грн. З міського бюджету на капітальний ремонт приміщення для STEM-лабораторії витрачені кошти у сумі близько 830,00 тис.грн, а це сучасний ремонт приміщення для STEM-лабораторії, закупівля спеціальних сучасних меблів (спеціальні столи, шафи, дошки тощо).

STEAM-лабораторія навчального закладу містить три кабінети: один для вивчення теоретичної частини і два – для реалізації практичної частини. Нею зможуть користуватися всі учні гімназії, а це близько 1800 здобувачів освіти. Як зазначила директорка гімназії Ірина Топчій опановувати цей новітній STEAM-напрям в гімназії почали ще з 2017 року.

Учні гімназії також презентували присутнім можливості кабінету та свої вміння й навички.

«Сподіваємось, що ця лабораторія стане базовою для підвищення кваліфікації вчителів міста з питань впровадження інноваційних методів навчання дітей, підвищення якості природничо-математичної освіти, сприятиме формуванню конкурентноспроможних, високоосвічених, успішних випускників та стане центром сучасної освіти міста», - відзначила Анастасія Чубіна.

На завершення заходу Ірина Топчій вручила подяку міському голові Анатолію Бондаренку – за небайдуже ставлення до потреб освітньої сфери, підтримку дітей та молоді в їхньому прагненні до розвитку та інновацій, за багаторічну плідну співпрацю з гімназією.


« повернутися

Вхід для адміністратора