Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах презентували книгу-альбом відомого художника

Дата: 09.02.2021 16:57
Кількість переглядів: 31

Книгу-альбом «Душа і пам'ять Черкащини» Віктора Клименка, черкаського художника, сьогодні презентували в музеї «Кобзаря»  Т. Г. Шевченка. Це видання готувалося не один рік, в ньому зібрані живописні роботи митця, в яких він поєднав історію та сьогодення Черкащини.

«Віктор Іванович – видатний художник, який своїми роботами прославив наш рідний край на весь світ. Один з його творів «Українська хата у місячну ніч» навіть розміщений у резиденції Ради Європи у Брюсселі. Клименко – один з небагатьох живописців, чийому таланту підвладне все: творення історичної картини, історичного портрета й батальної композиції, пейзаж, портрети, натюрморти, побутовий жанр», - відзначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин.

Це видання було видано за рахунок коштів, які виділяються на гранти в галузі культури від департаменту освіти та гуманітарної політики.

Також нагадаємо, що до 28 лютого триває збір проектів на отримання грантів в цьому році. Всі охочі можуть подати документи до департаменту за адресою: вул. Гоголя, 251, кім. 212, тел. 36-00-06.  


« повернутися

Вхід для адміністратора