Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

ЮНІСЕФ та ЕРАМ запрошують вразливі категорії населення на навчання перспективній ІТ-професії

Дата: 19.01.2022 16:59
Кількість переглядів: 15

Провідна IT-компанія EPAM і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускають набір на навчальну програму у сфері ІТ. Учасники програм и опановуватимуть сучасну та затребувану професію інженера з автоматизованого тестування (QA automation specialist). Скористатися цією можливістю можуть жителі громад-учасниць ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», які належать до однієї або кількох вразливих категорій, зокрема: молодь з інвалідністю; люди, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю; одинокі мами або тати; батьки багатодітних сімей.

Для студентів, які успішно закінчать програму, можлива подальша співпраця з ЕРАМ.

QA automation specialist — це професія у сфері ІТ, яка є перспективною як для початківців, так і для досвідчених технічних спеціалістів. Вона дає можливість працювати віддалено, отримувати гідну винагороду праці та є затребуваною на міжнародному ринку праці.  

Попри те, що в Україні кількість людей з вищою освітою є високою, для багатьох знайти роботу залишається викликом, і особливо це стосується вразливих груп населення. Згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ це пов’язано, перш за все, з тим, що існує невідповідність навичок, отриманих під час навчання тим, які потрібні роботодавцям. Бізнес володіє необхідними ресурсами, щоб допомогти розкрити потенціал і перспективи мільйонів молодих людей, забезпечувати їм доступ до можливостей, а також робити суспільство більш інклюзивним.

Важливим елементом спільної навчальної програми ЕРАМ і ЮНІСЕФ є додаткова менторська підтримка від спеціалістів ЕРАМ, а також додаткові заняття з англійської мови. Для участі у курсі необхідні: висока мотивація, бажання опановувати сучасну ІТ професію, початковий рівень англійської мови та базові технічні знання.

Це вже друга спільна навчальна програма EPAM та ЮНІСЕФ. Перша стартувала у листопаді 2021 року для молоді з інвалідністю. Учасники, які успішно пройшли відбір, зараз навчаються іншої професії — DevOps.

Щоб дізнатися більше про курс, необхідно до 24 січня 23:59 зареєструватися на ознайомчий вебінар за посиланням https://bit.ly/registaer_QA. Під час вебінару організатори навчання розкажуть більше про професію інженера з автоматизованого тестування, процес відбору і навчання, та дадуть відповіді на запитання учасників.

Зареєстровані учасники вебінару отримають посилання на реєстрацію, яка включає заповнення анкети та відбіркові тести, які необхідно пройти до 23:59 30 січня 2022 року. Успішні кандидати будуть запрошені на онлайн-співбесіду. Навчання відбуватиметься поетапно протягом 6 місяців. Його можна буде поєднувати з роботою або навчанням, адже заняття проходитимуть онлайн у вечірній час.

Більше інформації про програму за посиланням: https://www.unicef.org/ukraine/press-releases/unicef-and-epam-invite-vulnerable-people-learn-promising-it-profession   


« повернутися

Вхід для адміністратора