Черкаські освітяни переймають досвід київських колег
Профільна заступниця міського голови Anastasiia Chubina разом із представниками департаменту освіти та гуманітарної політики відвідали заклади загальної середньої освіти міста Київ.
Зокрема, ознайомилися з умовами забезпечення харчування здобувачів освіти, вивчили способи організації харчування та технологічні моделі, переглянули організацію роздрібної торгівлі харчовими продуктами через буфет, а також форми організації харчування - впровадження мультипрофільного меню, що містить кілька наборів страв та передбачає їхній вибір.
Окрім того, ознайомились із примірним чотиритижневим сезонним меню та вивчили питання матеріально-технічного забезпечення харчоблоку в закладах освіти столиці.
Відзначимо, що Черкаси одне із перших міст в Україні, яке почало впроваджувати реформу шкільного харчування та розробило нове чотиритижневе сезонне меню.
Проте, вивчення досвіду роботи інших регіонів є корисним та позитивно вплине на подальшу роботу закладів у питанні організації харчування.