Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Міграційники відвідали черкаську гімназію

Дата: 04.03.2021 17:09
Кількість переглядів: 13

Із особливостями роботи міграційників та адміністративними послугами, які надаються Державною міграційною службою України, познайомила здобувачів освіти 8 та 11 класів Черкаської гімназії № 31 начальник Придніпровського РВ у м. Черкаси Управління ДМС України в Черкаській області Наталія ЛИСЕНКО.

Поговорили про основні напрями роботи Міграційної служби, подискутували на тему біометричних документів та користування цифровими е-паспортами у застосунку «Дія», адже серед учнівської аудиторії вже є ті, хто має досвід оформлення першої ID-картки та паспорта для виїзду за кордон.

Наталія ЛИСЕНКО презентувала й електронні сервіси на сайті ДМС (https://dmsu.gov.ua/), які стануть у нагоді кожному, хто планує візит до підрозділів Міграційної служби.

А ще здобувачі освіти докладніше дізналися про нові безкоштовні послуги ДМС: внесення до безконтактного електронного носія ID-картки кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та комплексну послугу для підлітків, що передбачає перше оформлення паспорта громадянина України з одночасною реєстрацією в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків із подальшим відображенням інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) у паспорті номера платника податків.

Зазначимо, що працівники Управління ДМС України в Черкаській області завітали до закладу освіти на запрошення учнівського самоврядування гімназії, що запланували протягом навчального року організовувати зустрічі та бесіди з представниками цікавих професій. Тішимося, що Міграційна служба зайняла перші позиції.

Придніпровський РВ у м. Черкаси

Управління ДМС України в Черкаській області


« повернутися

Вхід для адміністратора