Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Черкаські шкільні бібліотекарі продовжують розширювати свої знання

Дата: 17.05.2023 17:13
Кількість переглядів: 23

На початку цього навчального року консультантом комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" ЧМР Людмилою Петровою разом із бібліотекарями закладів загальної середньої освіти м. Черкаси був створений Проєкт національно-патріотичного виховання.

Його основним принципом є створення умов для самостійного дослідження та вивчення національного коріння дітьми, що має прямий зв'язок з реальним життям. Це один з найперспективніших напрямів системи освіти, оскільки сприяє формуванню необхідних життєвих компетенцій. Тому саме таке навчання впроваджується в Новій українській школі (НУШ) та займає важливе місце.

Результатом роботи над проєктом є створення веб-сайту: https://bit.ly/42JL8da , який здобув  І місце на обласному конкурсі ЕОР (електронних освітніх ресурсів) від КНЗ "Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Також у рамках цього проєкту 12 травня в м. Київ відбувся семінар, в якому взяли участь Іванчук Леся (ЗОШ №2), Павленко Юлія (ЗОШ №4), Перцева Наталя (ЗОШ №10), Чорноморець Світлана (ЗОШ №12), Коваль Наталя (ЗОШ №15), Казміренко Альона (СШ №18), Миронник Леся (ЗОШ №26) та Куроченко Оксана (СШ №33).

Цей семінар викликав особливий інтерес, оскільки на ньому учасники заходу демонстрували можливості поєднання сучасних технологій для вивчення шляху становлення української нації. Історію розвитку було представлено за допомогою 110 експонатів у вигляді унікальних 3D фігур, 25 сюжетних композицій з 5D ефектами, близько 300 картин, мап, діорам.

Шкільні бібліотекарі зосереджено працюють над усвідомленням необхідності відродження національної гідності та поваги до української нації і України, як серед українців, так і в усій світовій спільноті. Заклади освіти націлені на глибоке виховання й розвиток свідомої громадянської позиції, а також шанобливого ставлення до традицій, культури та історії свого народу.


« повернутися

Вхід для адміністратора