Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

З робочим візитом Черкаси відвідав Уповноважений захисту державної мови

Дата: 17.05.2023 17:17
Кількість переглядів: 20

Разом із міським головою Анатолій Бондаренко, заступником голови ОВА Олександром Шамраєм, заступницею міського голови Анастасія Чубіна, начальником управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерієм Данилевським та директором департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov мовний омбудсмен Тарас Кремінь відвідав Черкаський колегіум «Берегиня».

Під час зустрічі директорка закладу Світлана Онопрієнко розповіла гостям цікаву історію заснування закладу освіти, його становлення та розвитку, унікальність та досягнення. В ході візиту керівниця також ознайомила присутніх з матеріально-технічною базою школи.

Також, посадовці у відкритому діалозі поспілкувалися з вчителями та школярами, що дозволило всім присутнім отримати відповіді на запитання, які їх цікавили та обмінятися думками.

Зокрема, Тарас Дмитрович для учнів 5 класу провів урок української мови. Під час зустрічі школярі вразили своїм запалом і бажанням вивчати рідну мову. Діти проявили глибоке розуміння того, що мова є одним із найсильніших засобів протистояння ворогові, особливо в сучасних умовах, коли він намагається знищити українську ідентичність.

«Такий позитивний настрій та прагнення вивчати українську мову є свідченням міцного патріотичного духу та обізнаності школярів. Вони розуміють, що збереження і розвиток української мови є важливим завданням національного рівня і докладають свої зусилля для її вивчення та підтримки. А ми ж, в свою чергу, як влада, робимо все від нас залежне, щоб якість освіти в черкаських закладах тільки зростала», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора