Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Проєкт ЮНІСЕФ «Спільно. Точки зустрічі»

Дата: 29.08.2022 17:21
Кількість переглядів: 31

Діти — майбутнє людства. Вони потребують особливої турботи в умовах війни.

З цією метою в Черкасах діє проєкт «Спільно. Точки зустрічі», спрямований на підтримку дітей, підлітків та їхніх родин, які постраждали через війну.

Діти та сім’ї отримують гуманітарну та психологічну підтримку, а також можливості для освіти й розвитку. Для учасників проводять заняття з арт-терапії та профорієнтації, влаштовують майстер-класи та розваги.

Особлива увага приділяється надолуженню шкільних знань. Мета підготовчих занять — налаштувати школярів на регулярний навчальний процес, підготувати до навчання у новій школі дітей та підлітків, що переїхали з постійного місця проживання та оновити попередньо здобуті знання. Діти вивчають українську, англійську та німецьку мови, а також історію, біологію та географію.

Також на точках навчають мінно-вибухової безпеки. Дітям та підліткам розказують про вибухонебезпечні предмети, як їх розпізнати та що робити у разі виявлення. Всі заняття проходять за допомогою інтерактивних навчальних матеріалів: ігор, відео, мультфільмів, вправ. Навчання пройшли вже 138 дітей.

Проєкт «Спільно. Точки зустрічі» в Черкасах втілюється на базі Благодійного дитячого фонду "Подаруй дитині світ", Фонду "Професійний розвиток Харкова", за підтримки UNICEF Ukraine та Міністерство молоді та спорту України. З квітня у місті запрацювало три точки.

З початком навчального року проєкт не припиняє роботу.

Долучитися до занять можна зареєструвавшись: https://sforce.co/3ATVwUs


« повернутися

Вхід для адміністратора