Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Працівників культурної галузі міста привітали з професійним святом

Дата: 09.11.2021 17:24
Кількість переглядів: 13

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва в Україні відзначається щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.

З нагоди свята у Черкасах відбулись урочисті заходи, на яких працівників закладів культури міста привітали міський голова Анатолій Бондаренко та профільна заступниця Анастасія Чубіна.

Українська культура, одна з небагатьох, яка за останні кілька століть змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість. І Черкаси, Черкащина – завжди були культурним серцем України.

Багата талантами наша земля – Тараса Шевченка, Михайла Максимовича, Івана Нечуя-Левицького, Агатангела Кримського, Василя Симоненка - володіє невичерпним творчим потенціалом, який втілюють у життя працівники культури та аматори народного мистецтва. Їхня самовіданна творча праця вражає своєю неповторністю, яскравим колоритом, різносторонністю репертуару, невичерпною енергією.

З нагоди професійного свята, керівництво висловило щирі слова подяки тим, хто за покликанням серця присвятив себе мистецтву, для кого творчість, духовність та національні традиції стали головними життєвими орієнтирами.

Міський голова вручив низку подяк, грамот та нагород. Зокрема, за багаторічну плідну працю, відданість обраній справі, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток естетичного виховання молодого покоління в м. Черкаси медаллю «За сумлінну працю» міський голова нагородив Світлану Казакову, заступника директора з навчальної роботи Черкаської дитячої школи мистецтв.

Подяками відзначили працівників музичних шкіл, музеїв. Грамоти виконавчого комітету отримали працівники бібліотечної системи та закладів культури.

Також цінними подарунками за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість обраній справі, вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва міста, нагородили:

  • Світлану Голуб, заступника директора з навчально-методичної роботи Черкаської дитячої школи мистецтв, за багаторічну сумлінну працю, відданість обраній справі,
  • Ольгу Толкаченко, художнього керівника Черкаського міського Будинку культури ім. І. Кулика,
  • Валентину Шепецьку, начальника управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики,
  • Тамару Норовкову,  головного спеціаліста управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики,
  • Євгена Валовенка, директора Черкаського міського Будинку культури ім. І. Кулика,
  • Михайла Сиволапа, директора Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини .

На завершення урочистостей відбулась святкова лотерея в якій кожен працівник закладів культури, а їх у нас аж 622, зміг отримати цінний та практичний подарунок.


« повернутися

Вхід для адміністратора