Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Багатопрофільному молодіжному центрі відбулася захоплива подорож у світ дитячого мистецтва

Дата: 14.12.2023 10:50
Кількість переглядів: 38

На виставці-конкурсі «Український сувенір», що відбувся 11 грудня, були представлені не лише зразки традиційних іграшок та копії стародавніх іграшок, предмети вжитку, а й сучасні дизайнерські вироби, сучасні саморобні сувеніри, «подарунок воїну».

Мета заходу полягала у виявленні та підтримці талановитих молодих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та розвитоку творчого пошуку, формування художнього смаку та популяризації дитячої художньої творчості.

Дитячі роботи були оцінені компетентним журі за трьома віковими категоріями, шести номінаціями та критеріями, які включали оригінальність задуму, збереження ігрової функції, емоційність образу, відповідність ужиткового призначення, органічне поєднання національних художніх традицій і сучасних тенденцій формотворення, відповідність традиціям щодо форм, пластики, колориту.

Юні митці закладу представили свої роботи в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва, таких як рельєфне ліплення, малюнок, лялька-мотанка, пап’є-маше, ткацтво, паперопластика, торцювання та квілінг. Усім мистецьким виробам були притаманні духовна наполегливість, знаковість та характерність образів.

За результатами конкурсу три найкращих вироби візьмуть участь в обласній виставці-конкурсі «Український сувенір».


« повернутися

Вхід для адміністратора