Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Спадщина народу: відкриття традицій та самоідентичності» - бібліотекарі закладів загальної середньої освіти зустрілися на пізнавальній освітній зустрічі

Дата: 18.12.2023 12:19
Кількість переглядів: 45

14 грудня у Черкаській спеціалізованій школі №18 ім. В’ячеслава Чорновола відбувся семінар «Народознавство, як засіб національно-патріотичного виховання та особливості адаптації особистості в сучасних умовах», організований завдяки спільним зусиллям комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників міста Черкаси" та працівників закладу.

Цей захід зібрав представників шкільних бібліотекарів та тренерів проєкту єднання заради дії ГО «Асоціація «Відродження та розвиток», який реалізується IREX за підтримки Державного департаменту США.

Розпочався захід із екскурсії до шкільного етнографічного музею «Світлиця», яку провів директор Василь Володимирович Грищенко. Загалом експозиція музею відображає особливості народної творчості та побуту наших земляків. Унікальність та різноманіття експонатів – від селянських предметів побуту до різноманітних творів мистецтва надали можливість зануритися у світ давніх традицій.

Також приймаючи гостей Альона Казміренко вітала їх із запашним короваєм на вишиваному рушнику, який символізує гостинність українського народу.

Зокрема учасники семінару мали можливість поглибити свої знання через ігрові завдання, спрямовані на вивчення елементів національного одягу та класичних творів українських письменників. Важливим етапом став майстер-клас з правильного зав'язування головних уборів – наміток, очіпків та хусток, який провела Юлія Павленко.


« повернутися

Вхід для адміністратора