Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У департаменті освіти та гуманітарної політики відбувся методичний практикум

Дата: 10.01.2024 14:35
Кількість переглядів: 39

9 січня учителі-логопеди логопедичного пункту при департаменті освіти та гуманітарної політики взяли участь у методичному практикумі «Лайфхаки у логопедичній роботі: від ідеї до втілення», який організували фахівці Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Черкаси. 

Консультант Центу Любов Дмитренко та вчитель-логопед логопедичного пункту Леся Гнатенко представили учасникам практикуму системи різних вправ, форми і методи роботи, які сприяють різнобічному мовленнєвому розвитку, розвитку артикуляційного апарату, дрібної моторики руки, якісному та кількісному збагаченню активного словника, а також цікавий роздатковий матеріал для індивідуальної та парної роботи.

Під час зустрічі логопеди створювали рекламу «добрих слів», «книгу про себе», будували логічні ланцюжки, виконували вправи, спрямовані на корекцією і розвиток фонематичного сприймання та фонематичних уявлень, мовленнєвого дихання, навичок чистого звукового інтонування, формування навичок звукового аналізу та синтезу, міжпівкульну взаємодію та ін..

Практикум відбувся в теплій атмосфері педагогічної творчості та сприяв вдосконаленню професійної майстерності корекційних педагогів. Він допоміг учителям-логопедам удосконалити свої вміння та обмінятися досвідом.


« повернутися

Вхід для адміністратора