Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У місті вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту

Дата: 19.01.2024 13:56
Кількість переглядів: 39

Напередодні Дня вшанування захисників Донецького аеропорту, що відзначається згідно зі спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України № 21/24 від 20.01.2022 щороку 20 січня, у Черкасах відбулися пам’ятні заходи.

Сьогодні з цієї нагоди представники міської та обласної влади, військовослужбовці, родини загиблих та громадськість поклали квіти до Меморіального комплексу пам’яті учасників антитерористичної операції та взяли участь у молебні в православному соборі.

З 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року Донецький аеропорт переживав один із найжорстокіших облог у сучасній історії. Неспокійні часи, після яких наших захисників називали «кіборгами», проявили неймовірну силу та витримку в обличчі величезної нерівної боротьби.

Наші воїни, попри кількість і безжальність ворога не тільки тримали оборону, а й стали символом непохитної віри в перемогу духу над ворожістю. Їхні імена стали легендарними, а їхня відвага вразила світ.

Вшануймо кожного героя, який віддав своє життя заради свободи й незалежності. Захисники Донецького аеропорту завжди будуть жити в наших серцях, а їхній подвиг залишиться невмирущим символом сили, гідності та патріотизму.


« повернутися

Вхід для адміністратора