ахівці Черкаського обласного ЦКПХ провели інформаційно-просвітницький захід по здоровому харчуванню у загальноосвітній школі Черкас
Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели інформаційно-просвітницький захід по здоровому харчуванню у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №13.
Мета заходу – підвищити рівень обізнаності педагогів, медпрацівників щодо важливості здорового харчування для школярів, сформувати культуру заохочення здорового вибору та дбайливого ставлення до свого здоров’я.
Тож, заступниця генерального директора Наталія Видра разом із фахівчинями Черкаського обласного ЦКПХ Світланою Нікітюк та Аллою Балабан із метою профілактики неінфекційних захворювань у молодого покоління та межах реалізації обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» провели інформаційно-просвітницький захід із педагогічним персоналом Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 13.
Наталія Видра наголосила, що за даними ВООЗ здоров’я людини, передусім дитини, понад 50% залежить від способу життя, який включає в себе наявність шкідливих звичок, рухову активність, стан ментального здоровʼя, якісь харчування та дотримання питного режиму.
Тому під час зустрічі увагу присутніх акцентовано на важливості правильного вибору здорового раціону, обмеження цукру, солі та відмови від страв, що містять трансжири, про корисне співвідношення продуктів при наповненні «тарілки здорового харчування».
А також було представлено презентацію на тему «Вплив харчування на здоров'я дітей та важливість впровадження принципів здорового харчування в загальноосвітніх закладах Черкаської області».
Мета заходу – підвищити рівень обізнаності педагогів, медпрацівників щодо важливості здорового харчування для школярів, сформувати культуру заохочення здорового вибору та дбайливого ставлення до свого здоров’я.
За інформацією Черкаського обласного центру контролю та профілактики