Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах створили Центр соціального згуртування населення

Дата: 26.01.2024 15:06
Кількість переглядів: 17

Сьогодні на базі позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» відбулося офіційне відкриття Центру соціального згуртування населення «Бути Поруч». Цей центр стане осередком для зустрічей та психологічної підтримки всіх вікових груп внутрішньо переміщених осіб. Наразі тут уже організували значну кількість тренінгів і воркшопів, а для малечі облаштували спеціальний дитячий куточок, де вони можуть гратись у різноманітні ігри поки їхні батьки займаються своїм ментальним здоров’ям.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки співпраці міської влади м. Черкаси, Громадської Організації «Поруч», ACTED Ukraine та фінансової підтримки Ukraine Humanitarian Fund. На відкриття Центру завітали Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко , його заступниця Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов та представники ACTED Ukraine Анастасія Василєвська і ГО «Всеукраїнська Громадська Організація «Поруч» Людмила Мураховська разом із своїми командами.

«Сьогодні важливо й необхідно підтримувати людей, які постраждали від війни, саме тому ми маємо об’єднувати наші зусилля та створювати подібні простори в місті»,- відзначив Анатолій Васильович.

Також під час відкриття Центру Анатолій Бондаренко разом із Людмилою Мураховською підписали меморандум про співпрацю між Черкаською міською радою та Громадською Організацією «Всеукраїнська Громадська Організація «Поруч».

Цей меморандум передбачає надання психологічної допомоги та реалізацію проєктів для інтеграції постраждалих від війни осіб через послуги, які будуть надаватися на базі Центру. Основною метою цієї угоди є підтримка громадян шляхом забезпечення заходів, спрямованих на покращення загального самопочуття та розвиток особистості.

«Вдячні партнерам за підтримку, адже наразі відкриття центрів соціального згуртування відіграє надзвичайно важливу роль. Функціонування такого простору є кроком у створенні більш відкритого, розвиненого суспільства, яке надає можливості активно брати участь у житті громади та формуванні майбутнього», - зазначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора