Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Заклади загальної середньої освіти міста отримали аптечки від Червоного Хреста

Дата: 31.01.2024 10:10
Кількість переглядів: 24

Вчора працівники міських шкіл зустрілися із представниками Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста у департаменті освіти та гуманітарної політики.

Голова ЧОО ТЧХУ Юлія Холодна розповіла про діяльність та проєкти, які реалізує Український Червоний Хрест в Черкаській області. А координатори напрямків першої допомоги Татьяна Душко та підвищення обізнаності із мінної небезпеки Юлія Свечнікова презентували свої проєкти та запросили освітян до співпраці.

Також у межах зустрічі інструктор Володимир Погасій та волонтер Андрій Крупенко провели 1,5-годинний майстер-клас, який включав у себе алгоритм надання першої допомоги, зупинку зовнішньої кровотечі, серцево-легеневу реанімацію, першу допомогу при дихальній непрохідності, втраті свідомості та відпрацювання навичок з використанням манекенів та підручних засобів.

Наприкінці заходу кожен заклад освіти отримав від організації колективну аптечку першої медичної допомоги. Аптечки укомплектовані матеріалами для надання першої допомоги при кровотечах різної сили та характеру, травмах, опіках тощо.

«Щиро вдячні за надані аптечки та проведений майстер-клас для медичних працівників закладів загальної середньої освіти. Ця ініціатива є надзвичайно важливим етапом у підвищенні кваліфікації та підготовці фахівців для ефективного надання першої медичної допомоги в шкільному середовищі», - відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора