Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Заклади культури департаменту освіти та гуманітарної політики представили мистецькі проєкти з нагоди відзначення 70-річчя утворення Черкаської області

Дата: 01.02.2024 14:36
Кількість переглядів: 13

Зокрема, дитяча музична школа №1 ім. М. В. Лисенка презентувала шанувальникам музично-поетичної творчості концерт «Я кохаю вас рідні Черкаси», створений талановитим композитором Сергієм Нікітіним та поетесою Ольгою Маськовою. Музика та вірші, виконані як самими авторами, так і виконавцями- викладачами: Анною Усіченко, Ларисою Красавіною та Оксаною Нечушкіною, а також учнями школи: Марією Рябовою та Андрієм Бойком, залишили незабутні враження у слухачів.

У дитячій музичній школі №2 присвятили вечір творчості композитора-пісняра, диригента та хормейстера Анатолія Пашкевича «Піснею любові і добра стала ти, Черкащино для мене…». Неймовірні твори композитора звучали у виконанні талановитих викладачів: Сергія Гусаченка, Олесі Бойко, Василя Руденка, Алли Жук, Олени Кир'янової та Віталія Кононенка, а також яскравого фортепіанного дуету Ольги Панченко та Валентини Яковенко, зачаровувавши аудиторію своєю красою.

А у Черкаській дитячій школі мистецтв презентували культурний проєкт «Мистецький вимір історії Черкащини». Авторське аранжування від Світлани Грицаєнко, власні твори Алли Царенко, Марчук Євгенії, Людмили Бублей, Василя Кураси, Олени Сотніченко та інших талановитих викладачів наповнювали залу гармонією, яка звучала у кожній ноті, розповідаючи історію української культури.

Також колективи міського Будинку культури ім. І. Кулика та окремі виконавці зібралися на одній сцені, щоб порадувати глядачів своєю творчістю під час концерту «Зіркова хода Черкащини». З нагоди ювілею області вони подарували незабутні моменти мистецтва та радості всім присутнім.


« повернутися

Вхід для адміністратора