Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Два роки боротьби, два роки незламності

Дата: 06.02.2024 12:12
Кількість переглядів: 40

Із перших днів повномасштабного вторгнення на захист країни піднялись усі: армія, тероборона, цивільні українці, незважаючи на вік і професії. Два роки кожен докладає зусилля для нашої Перемоги.

В авангарді патріотичних настроїв народу виступає візуальне мистецтво. Художники створюють картини, плакати, комікси, листівки про кожну визначну перемогу і подію на фронті – це мотивує, піднімає настрій, підтримує віру у важкі часи. Обдарована молодь, підлітки, діти не лишаються осторонь, вони також долучаються до Всеукраїнського супротиву і засобами мистецтва передають власні почуття.

Тож, за ініціативи Народного аматорського колективу Art-студія «Глорія» міського будинку культури ім. І. Кулика, Черкаського комунального закладу «Обласна бібліотека для юнацтва ім. Василя Симоненка», Черкаської обласної громадської організації «Світовид», учні арт-студії «Глорія» створили проєкт «Мистецький супротив юних».

Цей проєкт присвячений 2-й річниці мужньої боротьби українського народу за волю і незалежність. Епіграфами до творчих робіт обрано цитати з поезій Народного поета України Василя Симоненка, чия творчість є надзвичайно актуальною сьогодні.

Авторами робіт є учениці арт-студії «Глорія»: Катерина Крот, Віра Виноградна, Влада Сербіна і Дарина Шевченко, які з перших днів повномасштабного вторгнення займаються волонтерством, створюють роботи для аукціонів на підтримку ЗСУ, беруть активну участь у патріотичних конкурсах та проєктах.

Десятки малюнків наших юних художників прикрашають бліндажі та госпіталі і дарують героям тепло, затишок і нашу безмежну вдячність.


« повернутися

Вхід для адміністратора