Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкаській міській бібліотеці імені Лесі Українки відбувся круглий стіл на тему «Бібліотеки в умовах війни: чи читають українці книги»

Дата: 08.02.2024 14:25
Кількість переглядів: 17

У заході взяли участь бібліотечні працівники міста, письменники, активісти громадських організацій, читачі, студенти та викладачі Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Присутні обговорювали проблеми, які виникли з початку повномасштабного вторгнення в бібліотечній роботі, приділили увагу наповненню бібліотечних фондів новою якісною літературою, а також ознайомились з тими книгами, які може запропонувати своїм найвибагливішим читачам Черкаська міська бібліотека ім. Лесі Українки.

Зокрема, особливо цікавими для учасників стали презентації «Які книги читає сучасний користувач» та «Поширені мережі для промоції книг».

Черкаські митці Ганна Синьок та Тетяна Брукс розповіли про творче натхнення під час війни і співпрацю з видавництвами.

Видавець «ІнтроЛігаТор» Олександр Прилуцький зупинився на проблемах видавничої діяльності у сучасних реаліях та подарував бібліотекам свою книгу «Скарби Скилура».

А студенти ЧНУ представили результати дослідження про попит на сучасну літературу серед студентства та розповіли про активну роботу буккросинг клубу.


« повернутися

Вхід для адміністратора