Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

«Ми всі різні, але ми всі рівні!» - під таким гаслом відбулася чергова зустріч педагогів дошкільних навчальних закладів міста у межах проєкту «Марафон освітніх практик-2024»

Дата: 09.02.2024 15:44
Кількість переглядів: 13

Консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Черкаси Сніжана Козова та Любов Дмитренко організували пізнавальне заняття для спільноти вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти міста, де педагогічні працівники закладу дошкільної освіти №31 «Калинка» поділилися досвідом роботи з використанням методики соціального та психологічного розвитку дітей дошкільного віку «Persona Dolls».

Вихователь-методист закладу Оксана Литвин розповіла про психолого-педагогічний феномен особливих ляльок. Педагог наголосила, що така лялька - це іграшка, з якою грають в «життя», вона вчить відтворювати стереотипи поведінки: догляд за дитиною тощо.

Вихователь Світлана Отрощенко провела відкрите заняття з БЖД із використанням методики «Persona Dolls».

Практичний психолог Олександра Чигирик провела гру «Толерантність та Інклюзія» спрямовану на сприяння розуміння, поваги та прийняття різниці в людях, навчання співпраці та підтримки один одного.

Консультант ЦПРПП Любов Дмитренко звернула увагу учасників на умови забезпечення підтримки та облаштування освітнього середовища , сутність та моделі спільного викладання, особистісно-орієнтоване навчання шляхом реалізації індивідуальної програми розвитку дитини.

А Сніжана Козова закцентувала увагу присутніх на важливість толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами, створення належного середовища для їхнього навчання та розвитку, в яких кожна дитина відчує себе прийнятою.


« повернутися

Вхід для адміністратора