Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Ще одна черкаська вчителька стала співавторкою підручника по якому зможуть навчатися діти з усієї України

Дата: 12.02.2024 12:49
Кількість переглядів: 11

Гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» отримав підручник «Біологія» для учнів 7 класу, авторами якого є Павло Балан, Олександр Козленко, Людмила Остапченко, Ольга Кулініч та Людмила Юрченко - вчителька біології Черкаської гімназії №31. Про це йдеться у Наказі Міністерства освіти і науки України від 05.02.2024 року №124.

Відзначимо, що Людмила Петрівна також є співавторкою модельної навчальної програми «Біологія. 7–9 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Балан П.Г., Кулініч О.М., Юрченко Л.П.). У модельній програмі визначено орієнтовну послідовність досягнення очікуваних результатів навчання учнів, зміст навчального предмета та види навчальної діяльності учнів. Спираючись на неї, заклади освіти можуть розробляти власні навчальні програми.

Нагадаємо, що перелік рекомендованих підручників затверджений для учнів 7 класів, які навчаються за програмою «Нова українська школа» (НУШ).

Тож, протягом лютого 2024 року педагогічні колективи закладів освіти України мають ознайомитися з електронними версіями оригінал-макетів, рекомендованих МОН підручників, і обрати ті, за якими бажають працювати наступного навчального року.


« повернутися

Вхід для адміністратора