Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Відбулася презентація патріотичного проєкту «Формула незламності»

Дата: 23.02.2024 11:37
Кількість переглядів: 34

Проєкт «Формула незламності» був започаткований учнівською молоддю та активною педагогічною спільнотою міста Черкаси з метою вшанування пам'яті героїчного протистояння українського народу російській агресії, відзначення подвигів воїнів, волонтерів та представників різних професій. Крім того, він спрямований на національно-патріотичне виховання школярів.

Учні закладів загальної середньої освіти збирають та досліджують інформацію про військових, волонтерів та цивільних, історії яких в подальшому увійдуть в збірку про героїв «Формула незламності».

Сьогодні на презентацію проєкту завітали Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, його профільна заступниця Анастасія Чубіна та заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниця управління освіти Надія Євчак. Подія також зібрала учасників проєкту, директорів закладів загальної освіти міста та волонтерів.

Присутні мали змогу познайомитися з першими зібраними історіями у чотирьох номінаціях - «Волонтери», «Діти-переселенці», «Випускники-лідери-захисники», «Герої не вмирають». Це історії про тих, хто покладає всі свої сили, щоб допомогти нашим військовим, про тих, хто став свідками обстрілів і бомбардувань, про тих, хто сьогодні стоїть на захисті України та про справжніх героїв, які віддали своє життя за незалежність країни.

Також під час заходу Анатолій Васильович вручив Подяки міського голови Анастасії Жигало, Мілані Богуш та Світлані Лисак за дієвий патріотизм, активну громадянську позицію, відповідальне ставлення до вирішення соціально-значущих проблем та особистий внесок у надання волонтерської допомоги захисникам України.

«Ініціатива проєкту «Формула незламності» є дуже важливою, оскільки вона сприяє формуванню свідомих, патріотично налаштованих громадян, які цінують та поважають історію та героїчні подвиги свого народу. Ці історії стають не лише свідченням минулого, але й джерелом натхнення для майбутніх поколінь, нагадуючи про силу духу, що допомагає подолати будь-які випробування на шляху до перемоги» - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора