Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах уклали меморандум щодо заходів зі зміцнення стійкості освітянської громади міста Черкаси за досвідом Ізраїлю

Дата: 26.02.2024 14:45
Кількість переглядів: 24

Меморандум між Черкаської міської радою та Ізраїльською Коаліцією по роботі з Травмою сьогодні підписала заступниця міського голови Анастасія Чубіна з офіційною представницею Ізраїльської Коаліції по роботі з Травмою в Україні (Israel Trauma Coalition) Наталією Макієнко.

Метою меморандуму є проведення тренінгів фахівцями Ізраїльської коаліції по роботі з Травмою для педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти з надання першої психологічної допомоги та успішного протистояння масштабній та тривалій психологічній кризі шляхом формування практичних навичок самодопомоги в різних ситуаціях. Також у межах співпраці Центр стресостійкості педагогічних працівників наразі облаштовують на базі департаменту освіти та гуманітарної політики.

Сьогодні ж для психологів та соціальних педагогів закладів освіти міста відбувся перший тренінг під назвою «Навички психологічної самодопомоги та допомоги іншим». Всього планується проведення чотирьох тренінгів від ізраїльських спеціалістів.

«У часи війни психологічна підтримка надзвичайно важлива. Тож, дякуємо офіційній представниці Наталії Макієнко за сприяння та підтримку. Ця співпраця є важливим кроком у підготовці освітнього персоналу у наданні психологічної допомоги в умовах тривалого стресу та кризи. Впевнені, що це допоможе забезпечити належну підтримку наших педагогів та учнів у цей важкий період», - відзначила Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора