Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У департаменті освіти та гуманітарної політики відбувся методичний практикум для спільноти учителів-логопедів закладів загальної середньої освіти міста

Дата: 28.02.2024 14:56
Кількість переглядів: 10

На методичному практикумі обговорювали впровадження елементів STEM-освіти в логокорекційну роботу з дітьми молодшого шкільного віку.

Любов Дмитренко, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста, звернула увагу присутніх на основні напрями, ідеї та переваги STEM-освіти, підкресливши важливість використання її елементів для розвитку мовлення дітей молодшого шкільного віку.

Також Ірина Миронович, учитель-логопед логопедичного пункту при департаменті освіти та гуманітарної політики поділилася своїм досвідом та напрацюваннями про методи корекційного впливу, де використовувалися елементи STEM-освіти.

Ці методи спрямовані на формування правильної звуковимови, корекцію і розвиток фонематичного сприймання та фонематичних уявлень, розвиток інтонаційної сторони мовлення, формування навичок звукового аналізу та синтезу, оволодіння складовою структурою слова, збагачення активного словника учнів, а також розвиток дрібної моторики пальців рук для вироблення у дітей правильних та чітких кінестезій.

Загалом зустріч корекційних педагогів відбулася в атмосфері творчості, що сприяє підвищенню їхньої професійної компетенції.


« повернутися

Вхід для адміністратора