Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

В одній із черкаських шкіл відкрили клас безпеки

Дата: 29.02.2024 18:00
Кількість переглядів: 11

Сьогодні в одному із закладів загальної середньої освіти міста відбулося відкриття класу безпеки, який знаходиться в укритті закладу, де діти перебувають під час повітряної тривоги.

Це стало можливим завдяки реалізації Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки». Його облаштували за рахунок коштів місцевого бюджету з метою навчити дітей правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомити з алгоритмом дій у надзвичайних ситуаціях і розвивати навички надання домедичної допомоги. Тепер учні школи зможуть цікаво, а головне корисно провести час під час тривоги, вивчаючи життєво важливі правила.

На відкриття класу безпеки завітали заступниця міського голови Анастасія Чубіна, т.в.о. начальника управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Євпак, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, а також начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Антон Плахотній.

«Дбати про безпеку учнів - це обов’язок для міської влади. Вважаю, що такі класи мають бути у кожній школі, адже, враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, діти мають знати як діяти в екстрених ситуаціях не лише теоретично, а й практично», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Зазначимо, що клас безпеки розділений на декілька навчальних зон та обладнаний відповідним інвентарем. Зокрема, це «Зона домедичної допомоги», «Зона пожежної безпеки», «Зона мінної безпеки», «Зона безпеки життєдіяльності» та «Зона психологічного розвантаження та ігровий осередок». Тут діти різних вікових груп на практиці вивчатимуть основи безпеки та навчатимуться правильно реагувати у разі надзвичайної ситуації.

Також під час відкриття вчитель «Захисту України» Сергій Гаркавий разом із учнями 10 та 11 класів провели для присутніх майстер-клас «Дії у надзвичайних ситуаціях», а фахівці Головного управління ДСНС України у Черкаській області підготували інформаційно-демонстраційну локацію пожежно-рятувальної техніки.


« повернутися

Вхід для адміністратора