Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Школярі з міста та області взяли участь у щорічному Черкаському регіональному фестивалі з робототехніки

Дата: 02.03.2024 14:16
Кількість переглядів: 15

Сьогодні на базі Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка зібралися 36 команд із 29 закладів освіти області, а це 160 прогресивних та кмітливих учасників.

Темою цьогорічного фестивалю обрали: «Технічні шедеври для майбутнього України». Школярі змагалися в 6 основних конкурсах:

-змагання з робототехніки;

-інноваційна модель робота;

-STEAM-startup;

-сумо автономне;

-сумо кероване;

-слалом.

На відкриття фестивалю завітали заступник начальника Черкаської ОДА Олександр Шамрай, профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна, заступниця начальника управління освіти Черкаської ОДА Оксана Сумішіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

«Фестиваль з робототехніки – це не лише змагання, а й чудовий майданчик для спілкування, обміну досвідом та генерування нових ідей. Він дає можливість юним талантам продемонструвати свої здібності, отримати цінний досвід та стимул для подальшого розвитку у сфері STEM-освіти. Задоволена тим, що з року в рік команд із Черкас більшає», - звернулася до учасників Анастасія Сергіївна.

До заходу доєдналися й представники головного управління ДСНС України у Черкаській області. Вони підготували кілька локації з обладнанням, технікою та навчальною літературою.

Варто зазначити, що це вже 8 обласні змагання з робототехніки, які проходять у Черкасах


« повернутися

Вхід для адміністратора