Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Для керівників черкаських шкіл провели навчання із питань пожежної безпеки та цивільного захисту

Дата: 11.03.2024 10:16
Кількість переглядів: 37

В одному із закладів освіти відбулися навчання для директорів закладів загальної середньої освіти міста з питань пожежної безпеки, спрямовані на забезпечення безпеки учасників освітнього процесу та формування стійкого алгоритму дій у надзвичайній ситуації. Провели їх фахівці Головного управління ДСНС України у Черкаській області.

До робочої зустрічі також долучилися заступниця міського голови Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниця управління освіти Надія Євчак та працівники департаменту освіти та гуманітарної політики.

«Зараз надзвичайно важливо, щоб всі працівники освітніх закладів чітко орієнтувалися, як діяти в тих чи інших ситуаціях за потреби. Забезпечення безпеки учнів та персоналу освітніх закладів - це першочергове завдання. Готовність чітко і своєчасно реагувати у різних ситуаціях є ключовими аспектами у створенні безпечного середовища для всіх учасників навчального процесу», - відзначила Анастасія Сергіївна.

Тож, перед присутніми виступив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Черкаській міській громаді Черкаського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області, підполковник служби цивільного захисту Володимир Семинога, який розказав про загальні вимоги до пожежної безпеки в закладах освіти.

В свою чергу заступник начальника-начальник відділу цивільного захисту Черкаського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області Олександр Однокоз закцентував увагу на вимогах до облаштування укриттів.

Також провідний інспектор ГУ ДСНС України у Черкаській області Вадим Горобець нагадав про правила поведінки під час повітряної тривоги та проведення та проведення аварійно-рятувальних робіт.


« повернутися

Вхід для адміністратора