Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У департаменті освіти та гуманітарної політики відбувся перший день розгляду проєктів від претендентів на отримання цільової стипендії у галузі культури 2024 року

Дата: 11.03.2024 15:19
Кількість переглядів: 22

Цільова стипендія у галузі культури – це фінансова підтримка, яку можуть отримати митці нашого міста, щоб реалізувати унікальні творчі проєкти, створити мистецькі роботи, видати книги чи каталоги культурного спрямування або організувати поїздки для участі у проєктах культурного спрямування.

Реалізація цих проєктів стане можливою завдяки фінансування з міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 22.12.2023 №51-7.

З 1 до 29 лютого всі охочі мали змогу подати свої проєкти за такими напрямами: «створення культурних подій», «створення мистецьких робіт», «видання книг, каталогів, збірок культурного спрямування» та «поїздки для участі у культурних подіях, фестивалях, конкурсах».

Сьогодні Експертна рада з оцінки проєктних пропозицій у галузі культури під головуванням заступниці міського голови Анастасія Чубіна з членами комісії: заступницею директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальницею управління освіти Надією Євчак, начальницею управління культури Валентиною Шепецькою, начальницею відділу іміджевих проєктів управління гуманітарної політики Олександрою Манжулою, депутаткою міської ради, радницею міського голови з питань освіти та гуманітарної політики ЧМР Валерією Шинкарьовою, заступницею директора Черкаської міської ЦБС Яніною Кудь, головою ГО «Книжковий маестро», видавчинею Юлією Чабаненко, директоркою КУ «Обласний художній музей» ЧОР Ольгою Гладун, директором Черкаського міського Будинку культури ім. І. Кулика Євгеном Валовенком та в.о. голови творчої спілки «Черкаська обласна організація Національної спілки художників України» Ларисою Шейх-Афоніною розглянула проєкти за напрямом «створення культурних подій». Всього на розгляд конкурсної комісії було подано 20 культурних подій.

Завтра ж розглядатимуть наступні 17 проєктів-претендентів та буде визначено, які ж саме з них будуть фінансуватись цьогоріч.


« повернутися

Вхід для адміністратора